Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut ovat näyttävä jälkiruoka, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi brunssipöytään. Tämä herkullinen jälkiruoka on myös helppo valmistaa.

Raaka-aineet

2        kananmunaa
2 dl    kermaviiliä
1 prk  Flora Kuohua (250 ml)
½ dl   kevytmaitoa
½ dl   Flora Kokin salaisuus -öljyseosta
5 dl    vehnäjauhoja
1 tl     leivinjauhetta
1 tl     ruokasoodaa
1 tl     suolaa
1 dl    sokeria
2 tl     vaniljasokeria

Täyte:
5 dl      marjoja (esim. mustikoita, vadelmia, mansikoita)
2½ dl  Flora Vispiä
3 rkl    vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa munat, kermaviili, Flora Kuohu, kevytmaito ja Flora Kokin salaisuus. Lisää kuivat aineet nestemäisten joukkoon, sekoita hyvin paksuhkoksi taikinaksi.

2. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia ennen paistamista. Vaahdota sillä välin Flora Vispi ja mausta vaahterasiirapilla.

3. Paista taikinasta paksuhkoja, kauniin ruskeita pannukakkuja joko blini- tai ohukaispannulla, myös pienikokoinen paistinpannu käy.

Tarjoile pannukakut kuumina marjojen ja vaahterasiirapilla maustetun Flora Kuohu-vaahdon kera.

Vinkki: voit halutessasi maustaa pannukakkutaikinaa lisäämällä siihen 1 tl kardemummaa.