Bataattikeitto

Pehmeässä bataattikeittossa maistuvat tuoreet juurekset ja se on helppo valmistaa.

Raaka-aineet

1½ l   vettä
3 kpl  Knorr Kasvisliemikuutiota
1        bataatti
1        lanttu
1        sipuli
2 tl     kirveliä
1 tl     inkivääriä
½ tl    suolaa
1½ dl Flora Ruoka 15 %

Valmistusohjeet

1. Kuori ja pilko juurekset

2. Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa.

3. Lisää kuorittu ja paloiteltu bataatti, lanttu ja sipuli liemeen.

4. Keitä juurekset pehmeiksi (noin 20 minuuttia) ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

5. Mausta keitto kirvelillä, inkiväärillä ja suolalla. Lisää sekaan Flora Ruoka ja sekoita tasaiseksi.

6. Kuumenna keitto ennen tarjoilua, mutta älä enää keitä.

Tarjoile bataattikeitto tuoreen leivän kera.

Vinkki: lisää bataattikeiton päälle paahdettuja cashewpähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä.