Irish Coffee -juustokakku

Suussasulava Irish Coffee -juustokakku on kakku aikuiseen makuun.

Raaka-aineet

Pohja:
175 g  kaurakeksejä
75 g    Flora & Voi normaalisuolainen

Täyte:
6 kpl   liivatelehteä
2 prk   Flora Vispiä (5 dl)
400 g  Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
2 dl     sokeria
1 tl      vaniljasokeria
3 rkl    viskiä
1½ dl  kahvia

Koristeluun:
50 g   kahvipapumakeisia

Valmistusohjeet

Valmista ensin pohja:
1. Hienonna keksit ja sekoita ne yhteen sulatetun Flora & Voin kanssa.

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Valmista seuraavaksi täyte:
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Keitä vahva kahvi (esim. espresso tai tummapaahtoinen suodatinkahvi) valmiiksi.

3. Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja viski.

4. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin.

5. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos vaahtoon ohuena nauhana samaan aikaan sekoittaen.

Viimeistele lopuksi kakku:
1. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.

2. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Koristele Irish Coffee -juustokakku ennen tarjoilua kahvipapumakeisilla.