Kana-pekonipiirakka

Tämä suolainen piirakka sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlaankin. Kana-pekonipiirakan täytteeseen makua ja täyteläisyyttä tuovat Flora Kuohu ja Créme Bonjour Cuisine Chili & Paprika. Nauti kana-pekonipiirakka lämpimänä esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Raaka-aineet

Piirakkapohja:
100 g Flora & Voi normaalisuolainen
2 dl    vehnäjauhoja
2 rkl   vettä
1 tl     suolaa

Täyte:
300 g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1 rkl   Flora Culinesse juoksevaa
          suolaa
          pippuria
1        pieni kesäkurpitsa
1        pieni sipuli
1        valkosipulinkynsi
1 pkt pekonia (140 g)
1 prk Crème Bonjour Cuisine Chili & Paprika
1 dl   Flora Kuohua
2       kananmunaa
2 dl   juustoraastetta

Valmistusohjeet

Valmista ensin piirakkapohja: 
1. Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää sekaan kylmä vesi ja suola ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Painele taikina voidellun, halkaisijaltaan noin 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista seuraavaksi piirakan täyte:
1. Pilko kesäkurpitsa, sipulit ja pekoni.

2. Ruskista broilerisuikaleet paistinpannulla tilkassa Flora Culinessea ja mausta suolalla sekä pippurilla. Siirrä kypsät broilerisuikaleet lautaselle.

3. Paista pekoni paistinpannulla ja lisää joukkoon vihannekset. Sekoita joukkoon broilersuikaleet.

4. Sekoita kulhossa Crème Bonjour Cuisine Chili & Paprika, Flora Kuohu, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Kaada seos sekä broileri-pekonitäyte piirakkapohjan päälle.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Tarjoile suolainen piirakka lämpimänä raikkaan salaatin kera.