Kantarelliomeletti

Kantarelliomeletti on maukas ja ruokaisa omeletti syksyn sadosta. Omeletti täytetään mehevällä kantarellimuhennoksella ja viimeistellään Hellmann's-valkosipulimajoneesilla sekä timjamilla.

Raaka-aineet

Kantarellimuhennos:
500 g  kantarelleja
½        sipuli
1 rkl    Flora Kokin salaisuus -öljyseosta
½ rkl   vehnäjauhoja
1 dl     Flora Ruoka 15%
1 tl      suolaa

Omeletti:
4         kananmunaa
½ dl    Flora Ruoka 15%
1 tl      suolaa
2 rkl   Flora Kokin salaisuus -öljyseosta

Koristeluun:
½ dl   timjamia
2 rkl   Hellmann’s-valkosipulimajoneesia

Valmistusohjeet

Valmista ensin kantarellimuhennos:
1. Leikkaa kantarellit ja sipulit pieniksi ja kypsennä paistinpannulla tai kattilassa, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja vehnäjauhot. Kypsennä hetki ja lisää Flora Ruoka 15%.

2. Hauduta muhennosta muutama minuutti ja mausta suolalla.

Valmista seuraavaksi omeletti:
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon Flora Ruoka 15% ja suola.

2. Kuumenna pannu ja lisää rasva. Kaada munakasseos pannulle ja alenna lämpöä hieman. Vedä puulastalla munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin. Anna munakkaan hyytyä kannen alla noin viisi minuuttia.

3. Levitä kantarellimuhennos puolelle munakkaalle ja taita puolikuuksi.

4. Viimeistele omeletti: kumoa lautaselle, koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile Hellmann’s-valkosipulimajoneesin kera.