Kantarellirisotto

Mehevä risotto syntyy hitaasti hämmennellen. Tämän reseptin risottoon makua tuovat syksyn sadon kantarellit, parmesanjuusto sekä Knorr Fond "du Chef" -annosfondista valmistettu täyteläinen liemi.

Raaka-aineet

8 dl     vettä
2 kpl   Knorr Fond "du Chef" kasvis- tai kana-annosfondia
3 dl     risottoriisiä
300 g  kantarelleja
1 kpl    purjosipulia (valkoiset osat)
2 rkl    Flora Kokin salaisuus -öljyseosta
1½ dl   Flora Ruoka Kevyt 7 %
150 g   parmesanjuustoa
½ tl     mustapippuria
18 kpl  salvian lehtiä

Valmistusohjeet

1. Viipaloi purjon valkoiset osat ja huuhtele kylmällä vedellä. Halkaise kantarellit.

2. Valmista liemi kuumentamalla vesi ja annosfondit kattilassa kiehuvaksi.

3. Kuumenna Flora Kokin salaisuus paistokasarissa. Lisää purjoviipaleet ja kuullota ne läpikuultaviksi. Lisää sienet ja hauduta keskilämmöllä sekoitellen, kunnes niistä tuleva neste on haihtunut.

4. Lisää risottoriisi paistokasariin. Lisää kiehuvaa lientä erissä riisin joukkoon: anna risoton poreilla ja odota, että edellinen erä on imeytynyt riisin joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Risottoriisin kypsymisaika on 16-18 minuuttia.

5. Lisää Flora Ruoka ja raastettu parmesanjuusto ja mausta mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

6. Viimeistele risottoannokset tilkassa Flora Kokin salaisuus -öljyseosta paistetuilla salvianlehdillä.

Tarjoile kantarellirisotto maalaispatongin kanssa.