Karpalo-kinuskikakku

Karpalo-kinuskikakku on herkullinen ja näyttävä jälkiruoka, johon karpalot tuovat raikasta kirpeyttä. Flora Kuohu kuohkeuttaa sekä karpalo-kinuskikakun täytteen että kinuskikastikkeen. Kakun leivonnassa tarvitaan hieman kärsivällisyyttä, sillä karpalo-kinuskikakkua hyydytetään jääkaapissa yön yli. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa!

Raaka-aineet

Kakkupohja:
200 g  kaurakeksejä
75 g    Flora & Voi normaalisuolainen

Kinuskikastike:
4 dl     Flora Kuohua
3 dl     fariinisokeria

Täyte:
6          liivatelehteä
2½ dl  Flora Kuohua
200 g  Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
½ dl    vettä
175 g   karpaloita

Koristeluun:
1 dl      Flora Kuohua
150 g   karpaloita
½ prk  kondensoitua maitoa

Valmistusohjeet

Valmista ensin kakkupohja:
1. Murskaa kaurakeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita kauramuru joukkoon.

2. Painele seos 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista seuraavaksi kinuskikastike:
1. Mittaa kattilaan 4 dl Flora Kuohua ja 3 dl fariinisokeria.

2. Kuumenna sekoittaen kunnes kiehuu ja keitä pari minuuttia. Anna jäähtyä täysin kylmäksi.

Valmista täyte:
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Vaahdota 2,5 dl Flora Kuohua, sekoita joukkoon tuorejuusto.

3. Vatkaa kylmää kinuskikastiketta kunnes seos muuttuu vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto Flora Kuohu-tuorejuustoseokseen.

4. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Puristele ja sekoita liivatteet täytteeseen.

Kokoa kakku lopuksi:
1. Lusikoi täytettä vuokaan ja ripottele väliin karpaloita. Levitä lopputäyte päällimmäiseksi. Koputtele hiemaan vuokaa, jotta täyte menee tasaisesti.

2. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele karpalo-kinuskikakku ennen tarjoilua vaahdotetulla Flora Kuohulla, karpaloilla ja kinuskisella kondensoidulla maidolla.