Kylmäsavulohi-rapupiirakka

Kylmäsavulohi-rapupiirakka on helposti valmistettava ja suussasulava piirakka. Piirakka saa ruokaisuutta jokirapujen lisäksi kylmäsavulohesta ja Crème Bonjour Katkarapu-tuorejuustosta.

Raaka-aineet

Piirakkapohja (vuoan halkaisija 26 cm):

3 dl     vehnäjauhoja
½ tl     suolaa
125 g   Flora&Voi normaalisuolainen
¼ dl    vettä
1 rkl     Flora Culinessea voiteluun

Täyte:
1 kpl   purjosipulia
1 rkl    Flora Culinessea
Maille Dijon kokojyväsinappia
150 g  kylmäsavulohta
100 g  jokirapuja
160 g  Crème Bonjour Katkarapu tuorejuustoa
3 dl     Flora Kuohua
2         kananmunaa
2 rkl   vehnäjauhoja

 

Valmistusohjeet

Valmista ensin piirakkapohja:
1. Sekoita vehnäjauhot, suola ja Flora&Voi. Nypi muruksi.

2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

3. Voitele vuoka ja painele takina piirakkavuoan pohjalle.

Valmista seuraavaksi täyte:
1. Pilko purjo silpuksi.

2. Kuullota purjoa pannulla rasvassa noin viisi minuuttia ja lisää joukkoon 1 tl Maille Dijon kokojyväsinappia. Sekoita tasaiseksi, ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

3. Levitä purjo-sinappiseos pohjan päälle. Paloittele lohi ja levitä se sekä ravut purjoseoksen päälle.

4. Sekoita Crème Bonjour Katkarapu tuorejuusto, 1,5 dl Flora Kuohua ja 1 rkl Maille Dijon kokojyväsinappia keskenään. Sekoita tasaiseksi. Lisää 1,5 dl Flora Kuohua, kananmunat ja vehnäjauhot. Kaada seos täytteiden päälle.

5. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.