Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat tomaattikastikkeessa on maukas klassikkoruoka, joka on helppo valmistaa. Tarjoa lihapullat pastan, parmesanlastujen ja salaatin kera.

Raaka-aineet

Lihapullat:
½ dl   korppujauhoja
1 dl     Flora Ruoka 15%
1         sipuli
½ tl    mustapippuria
3 rkl   tomaattipyreetä
1 dl     hienonnettua tuoretta basilikaa
1          kananmuna
400 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl   Flora Culinessea
           suolaa maustamiseen

Kastike:
2 kpl   sipulia
1 rkl    Flora Culinessea
1 prk   tomaattimurskaa
2½ dl Flora Ruoka 15%
1 tl      basilikaa
1 tl      timjamia
1 kpl   Knorr fond "du Chef" liha-annosfondi
½ tl    rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla nopeasti pienessä tilkassa Flora Culinessea.
3. Mittaa kulhoon ½ dl korppujauhoja ja 1 dl Flora Ruokaa. Anna jauhojen turvota hetki. Lisää joukkoon sipuli, mausteet, tomaattipyree, basilika, kananmuna ja jauheliha. Mausta suolalla. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta noin 16–20 lihapyörykkää. Käsien kastelu kylmällä vedellä helpottaa työskentelyä.
4. Aseta pyörykät Flora Culinessella voideltuun uunivuokaan.
5. Kuori ja suikaloi sipulit. Ruskista sipulit paistinpannulla pienessä tilkassa Flora Culinessea. Lisää sekaan tomaattimurska, Flora Ruoka, mausteet ja fondi. Kaada kastike lihapyöryköiden päälle.
6. Laita vuoka uuniin ja paista kypsäksi (noin 15 min). Tarjoa lihapullat pastan, parmesanlastujen ja salaatin kera.