Marjainen juustokakku

Marjainen juustokakku on täyteläisen herkullinen juustokakku, joka kypsyy meheväksi uunissa New York Cheesecaken tyyliin.

Raaka-aineet

Pohja:
⅓ g   hiivaa
2 dl   kevyt- tai täysmaitoa
½ dl  sokeria
⅓ tl   suolaa
1         kananmuna
1½ tl  kardemummaa
½ dl   Flora Culinesse juoksevaa
5 dl     vehnäjauhoja

Täyte:
200 g mansikoita
100 g  vadelmia
2 dl    mustikoita
3         kananmunaa
1½ dl sokeria
1 prk  Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa (200 g)
¾ dl   vehnäjauhoja
1 tl      leivinjauhetta

Voiteluun:
1 rkl   Flora Culinesse juoksevaa

Koristeluun:
tomusokeria
tuoreita vadelmia

Valmistusohjeet

Valmista ensin pohja:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kananmuna ja Flora Culinesse ja sekoita tasaiseksi.

2. Alusta jauhot taikinaan ja kohota taikinaa leivinliinan alla reilu puoli tuntia. Huuhdo tällä välin marjat ja lohko mansikat.

3. Laita leivinpaperi irtopohjallisen kakkuvuoan (halkaisija 24-30 cm, korkeus 7-8 cm) pohjalle niin, että leivinpaperia jää reilusti myös vuoan ulkopuolelle (suojaa, jos taikina kuohuu hieman kakkuvuoan yli paistamisen aikana). Voitele leivinpaperilla vuorattu pohja ja vuoan reunat Flora Culinesse juoksevalla.

4. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla ja kauli pyöreäksi levyksi. Aseta taikinalevy kakkuvuokaan niin, että taikina tulee hieman reunojen yli. Voitele taikinareunat halutessasi kananmunalla.

Valmista seuraavaksi täyte:
1. Vaahdota täytteen kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

2. Lisää joukkoon jauho-leivinjauhoseos siiviilän läpi samalla sekoittaen.

3. Lisää marjat täytteeseen.

Kokoa ja paista kakku:
1. Kaada täyte vuokaan ja siisti taikinareunat.

2. Paista uunissa 150 asteessa noin 1,5 tuntia.

3. Kakku on kypsä kun kakun keskusta on kiinteytynyt – tarkista täytteen kypsyys myös tikulla.

Anna kakun jäähtyä. Koristele lopuksi tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.