Naudan ulkofilee perunalohkojen ja tomaattisalaatin kera

Naudan ulkofilee saa makua timjamista, valkosipulista ja Flora Kokin salaisuus -öljyseoksesta. Naudan ulkofileen kanssa maistuvat uunissa kypsytetyt perunalohkot ja raikas tomaattisalaatti.

Raaka-aineet

Perunalohkot:
10
      perunaa lohkottuna kuorineen
3 rkl  Flora Kokin salaisuus -öljyseosta
3       oksaa timjamia pilkottuna
suolaa ja pippuria

Tomaattisalaatti:
300 g 
kirsikkatomaatteja
2         kevätsipulia
1 rkl    oliiviöljyä
1 rkl    etikkaa
suolaa ja pippuria

Ulkofileen kypsennys:
600 g 
naudan ulkofileetä (2 x 300 g)
3 rkl   Flora Kokin salaisuus -öljyseosta
2         valkosipulinkynttä
3         oksaa timjamia
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1. Ota naudan ulkofileet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista ja kuivaa niiden pinta paperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Valmista perunalohkot. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat ensin ja pilko ne sitten lohkoiksi. Aseta perunalohkot uunipellille ja sekoita joukkoon Flora Kokin salaisuus, suola, pippuri ja timjami. Paista n. 30min.

3. Valmista tomaattisalaatti. Pilko tomaattisalaatin ainekset ja sekoita ne keskenään.

4. Lisää Flora Kokin salaisuus pannulle ja kuumenna. Lisää naudan ulkofileet pannulle ja paista noin kolme minuuttia molemmin puolin. Sivele Flora Kokin salaisuus -öljyseosta lusikalla niiden päälle paistamisen aikana. Lisää lopussa valkosipulinkynnet ja timjaminoksat pannulle tuomaan makua.

5. Siirrä fileet paistumaan uuniin 125 asteeseen, kunnes niiden sisälämpötila on 54-56 astetta. Anna levähtää pari minuuttua ennen tarjoilua. Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi ja tarjoile naudan ulkofileet lisukkeiden kera.