Paistettua lohta ja bulgursalaattia

Paistettu lohi ja bulgursalaatti on suussasulava yhdistelmä sekä arkeen että juhlaan. Paistetun lohen ja bulgursalaatin viimeistelee Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli & Yrtit.

Raaka-aineet

4       lohifileetä (n. 175 g/kpl)
         suolaa ja pippuria
3 rkl  Flora Kokin salaisuus -öljyseosta
1        sitruuna

Bulgursalaatti:
3 rkl  Flora Kokin salaisuus -öljyseosta
1         valkosipulinkynsi murskattuna
1         keltasipuli pilkottuna
½       chili pilkottuna
1 ml   sahramia
1         Knorr Fond ”du Chef” kala-annosfondi
3 dl    bulguria
6 dl    vettä
200 g lehtikaalia

Lisäksi: 1 prk Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli & Yrtit

Valmistusohjeet

Valmista ensin bulgursalaatti:
1. Kuumenna Flora Kokin salaisuus -öljyseos paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota murskattu valkosipuli, pilkottu keltasipuli, chili ja sahrami. Lisää joukkoon bulgur ja kuullota nopeasti. Lisää vesi ja annosfondi.

2. Anna kiehua n. 10 min bulgurpakkauksen keitto-ohjeen mukaan. Paista lehtikaali kevyesti ja sekoita bulgurin joukkoon.

Valmista seuraavaksi paistettu lohi:
1. Kuivaa lohifileet ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna Flora Kokin salaisuus -öljyseos pannulla kuumaksi. Lisää lohifileet ja laske lämpötilaa. Paista n. 2 min molemmin puolin. Lohi on valmista, kun sen sisälämpötila on n. 50 astetta.

3. Puolita sitruuna ja paista pannulla Flora Kokin salaisuus -öljyseoksella kunnes sen pinta on kullanruskea. Purista sitruunanmehu lohen päälle.

Tarjoile paistettu lohi ja bulgursalaatti Crème Bonjour Cuisinen kanssa.

Vinkki: Sekoita bulgurin sekaan tuoreita kauden kasviksia. Lehtikaali voidaan vaihtaa lehtipinaattiin.