Savusiika-quiche

Savusiika-quiche on maukas suolainen piirakka, jossa maistuu tulinen Turun Sinappi. Savusiika-quiche toimii herkullisena tarjottavana esimerkiksi juhlissa tai illanistujaisissa.

Raaka-aineet

Piirakkapohja:
3 dl    vehnäjauhoja
125 g  Flora&Voi normaalisuolainen rasvaseoslevite
¾ dl   vettä

Täyte:
1        purjosipuli hienonnettuna
1        fenkoli suikaloituna
2 rkl  Flora Culinessea
4 dl   Flora Kuohua
150 g savustettua siikaa
1 tl     Turun Sinappia tulinen
200 g Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
2         kananmunaa
1 dl     emmentaljuustoraastetta

Valmistusohjeet

1. Valmista quichepohja. Sekoita vehnäjauhot, suola ja rasvaseos. Nypi muruksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle käsin painellen.

2. Valmista täyte. Kuullota purjo ja fenkoli noin viisi minuuttia rasvassa ja lisää joukkoon 1 dl Flora Kuohua. Anna kasvisten hautua kunnes Flora Kuohu on imeytynyt kasviksiin. Anna jäähtyä hetki. Lisää purjo ja fenkoli piirakkapohjan päälle. Paloittele siika ja levitä kasvisten päälle.

3. Yhdistä sinappi, tuorejuusto, 3 dl Flora Kuohua, kanamunat ja emmentaljuustoraaste. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Kaada seos täytteiden päälle.

4. Paista savusiika-quiche uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia.