Sieniquiche

Suussasulava sieniquiche on erityisesti syksyn satokauteen sopiva resepti. Tämä suolainen piirakka saa täyteläistä makua Flora Ruoka Kantarellista ja se on myös helppo valmistaa.

Raaka-aineet

1          levy voitaikinaa
1 prk   Flora Ruoka Kantarellia (250 ml)
400 g  sieniä
2          salottisipulia 
1          valkosipulinkynsi 
1 rkl    Flora & Voi -levitettä
35 g    babypinaattia
1          punasipuli 
5         cocktailtomaattia
Flora Culinessea paistamiseen
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puhdista sienet ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Raasta salottisipulit, leikkaa punasipuli lohkoiksi ja puolita cocktailtomaatit.

2. Paista sieniä, sipulia ja valkosipulia paistinpannulla tilkassa Flora Culinessea, kunnes neste on haihtunut. Lisää 1 rkl Flora & Voita ja paista kullankeltaiseksi.

3. Lisää joukkoon Flora Kantarelli ja keitä kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä odottamaan.

4. Kauli voitaikina ja leikkaa siitä soikion muotoinen pala. Pistele taikinaan reikiä haarukalla, ettei se kohoa uunissa. Sekoita pinaatinlehdet sienimuhennoksen joukkoon ja levitä seos pohjataikinan päälle, mutta jätä reunoihin 2 cm tyhjää. Asettele tomaatit koristeeksi. Käännä reunoja hiukan täytteen päälle ja voitele reunat kananmunalla.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut väriä ja muuttunut rapeaksi.

Tarjoile sieniquiche esimerkiksi raikkaan salaatin kera.