Sipulinen sienipiirakka

Sipulinen sienipiirakka on maukas suolainen piirakka, joka sopii myös kasvisruokavalioon. Piirakan sieniä voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.

Raaka-aineet

Pohja:
125 g  Flora Kulta 80% margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl    suolaa
1 dl     juustoraastetta
½ dl   Flora Ruoka 15%

Täyte:
1         sipuli
1         valkosipulinkynsi
300 g herkkusieniä
2 tl     timjamia
2         kananmunaa
2 dl    Flora Ruoka 15 %
1 dl     Crème Bonjour Cuisine 13% Sipulisekoitus

Paistamiseen:
2 rkl   Flora Culinessea

Vuokaan:
½ rkl  Flora Culinesse juoksevaa

Valmistusohjeet

Valmista ensin piirakkapohja:

1. Sekoita Flora Kulta, kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää joukkoon Flora Ruoka 15% ja sekoita tasaiseksi.

2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun piirakkavuokaan.

3. Esipaista 225-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia ennen täytteen lisäämistä.

Valmista seuraavaksi täyte ja viimeistele piirakka:

1. Paista hienonnettu sipuli, valkosipuli ja viipaloidut herkkusienet paistinpannulla Flora Culinessella.

2. Mausta timjamilla ja levitä sieniseos piirakkapohjalle.

3. Sekoita kananmunat, Flora Ruoka 15% ja Crème Bonjour Cuisine kulhossa ja kaada piirakan päälle.

4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.

Tarjoa sipulinen sienipiirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kera.