Vadelmainen juustokakku

Vadelmainen juustokakku on vastustamattoman herkullinen juustokakku, johon vadelmat tuovat raikkautta.

Raaka-aineet

Pohja:
14 kpl  Digestive-keksejä
100 g   Flora & Voi normaalisuolainen
1 tl       kanelia

Täyte:
1 prk  Flora Vispiä (250 ml)
1 dl    ranskankermaa
1 dl    sokeria
1 prk  Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa (200 g)
½ dl   sitruunamehua
4 kpl  liivatelehteä

Päälle:
4 dl    vettä
2 pss Lipton Raspberry maustettua mustaa teetä
3 rkl   sokeria
4 kpl  liivatelehteä
200 g vadelmia

Valmistusohjeet

Valmista ensin pohja:
1. Hienonna Digestive-keksit. Lisää joukkoon sulatettu Flora & Voi ja kaneli. Sekoita hyvin.

2. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja laita se vuokaan. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.

Valmista seuraavaksi täyte:
1. Vatkaa Flora Vispi, ranskankerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

2. Pehmitä liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä, valuta vesi pois ja sulata lehdet kuumennettuun sitruunanmehuun. Lisää jäähtynyt liivateseos tuorejuusto-ranskankermavaahtoon.

3. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (noin 2 h).

Valmista lopuksi kakun pintakiille:
1. Kiehauta 4 dl vettä kattilassa. Hauduta teepusseja vedessä noin 5 minuuttia. Ota teepussit pois ja lisää sokeri.

2. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, valuta vesi pois ja sulata lehdet kuumaan teehen.

3. Ota juustokakku jääkaapista ja asettele vadelmat juustokakun pinnalle. Kaada liemi hyytyneen kakun pintaan, vaimenna kaatoa lusikalla, ettei hyytelökerros vaurioidu. Hyydytä kakkua vielä runsas tunti jääkaapissa.

Kun kakku on valmiiksi hyytynyt jääkaapissa, irrota kakku vuoasta varovaisesti ja aseta kakku tarjoiluastialle. Tarjoile kakku esimerkiksi tuoreiden vadelmien kera.