Ilmastoystävällinen valinta

Elintarvikkeiden tuotanto aiheuttaa lähes neljänneksen maailman kasvihuonekaasuista. Vähentämällä eläinperäisten tuotteiden kulutusta ja valitsemalla kasviperäisiä tuotteita, esimerkiksi Floraa leivän päälle ja ruoanlaittoon, voi tukea kestävää elintarviketuotantoa ja vaikuttaa päästöjen vähentämiseksi.

Elinkaarianalyysin (LCA, Life Cycle Analysis) avulla on mahdollista tutkia tuotteen ilmastovaikutusta sen koko elinkaaren aikana – raaka-aineesta aina siihen asti kun pakkaus heitetään roskiin. Muun muassa Flora-levitteitä ja voita vertaillut, ulkopuolisen tahon tekemä ISO 14040 ja 14044 -standardeja noudattava elinkaarianalyysi osoittaa, että kasviöljypohjaiset Flora-levitteet ovat selkeästi voita ilmastoystävällisempi valinta. Esimerkiksi Flora Normaalisuolainen 60% ja Flora Laktoositon & Maidoton 60% -levitteiden hiilijalanjälki (per kg lopputuotteessa) on merkittävästi (yli 70%) pienempi verrattuna voin (80%) hiilijalanjälkeen.

Suurin ero kasviperäisen margariinin ja eläinperäisen voin ilmastovaikutuksen välillä on se, että margariini sisältää huomattavasti vähemmän tai ei lainkaan maitoa. Lehmät syövät suuren viljelyalan vaativaa rehua, joka tarkoittaa vähemmän viljelyalaa maidottomien elintarvikkeiden tuotantoon. Lisäksi lehmät vapauttavat märehtiessään suuria määriä metaania, joka on yksi merkittävimmistä kasvihuonekaasuista.

Tee ympäristöystävällinen valinta ja vaihda eläinperäinen rasva, kuten voi, kasviöljypohjaisiin rasvoihin, kuten esimerkiksi Floraan. Tällä tavoin voit ottaa tärkeän askeleen ilmaston kannalta ja tehdä samalla myös hyödyllisen muutoksen rasvan laadun suhteen siirtymällä tyydyttyneistä kovista rasvoista tyydyttymättömiin pehmeisiin rasvoihin.

Kasvipohjaisuus ja ympäristö Flora

Kasviöljyt

Margariini valmistetaan kasvikunnan raaka-aineista, ja se koostuu pääosin kasviöljyistä. Kasviöljyt sekoitetaan veteen ja toisinaan myös maitoon ja joukkoon lisätään suolaa.

Flora Normaalisuolainen_kansikuva

Tietoa margariinista

Margariinin valmistaminen on yllättävän yksinkertaista. Terveellisten kasviöljyjen lisäksi valmistuksessa käytetään rasvatonta maitoa ja loraus kirnumaitoa tai vettä.

Kasvipohjaisuus ja ympäristö Flora

Ravinto ja terveys

Flora-margariinit ja ruoanlaittotuotteet ovat helppo ja maistuva tapa auttaa koko perhettä saamaan tärkeitä ravintoaineita, kuten pehmeitä rasvoja ja rasvaliukoisia vitamiineja.

 

Flora Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?

Olemme parhaamme mukaan koonneet näille sivuille tietoa Flora-tuotteista ja maistuvasta arjesta.