Kasvipohjaisuus ja ympäristö Flora

Kasviöljyt

Certified Sustainable Palm Oil

Margariini valmistetaan kasvikunnan raaka-aineista, ja se koostuu pääosin kasviöljyistä. Kasviöljyt sekoitetaan veteen ja toisinaan myös maitoon ja joukkoon lisätään suolaa. Käytettävät kasviöljyt ovat juoksevia öljyjä, kuten rypsi- ja auringonkukkaöljyä, jotka sisältävät runsaasti tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja, sekä koostumukseltaan kiinteämpää, sertifioitua palmuöljyä, joka parantaa margariinin koostumusta ja sulamisominaisuuksia.

 

Rypsiöljy

Tiesitkö, että…

…voi aiheuttaa enemmän kasvihuonepäästöjä kuin rypsi- ja oliiviöljy? Tämä johtuu muun muassa siitä, että voi saadaan lehmistä, joiden metaanipäästöt ovat merkittävät.

Rypsillä on useita hyödyllisiä ominaisuuksia, ja se on tärkeä margariinin ainesosa. Rypsiöljy koostuu pääosin kertatyydyttymättömistä rasvoista, mutta sen lisäetuna ovat monet monityydyttymättömät rasvat, kuten omega-3- ja omega-6. Nämä kaksi ovat välttämättömiä rasvoja, ja meidän on saatava niitä ravinnosta, sillä elimistömme ei voi tuottaa niitä itse.

 

Auringonkukkaöljy

Runsaasti monityydyttymättömiä rasvoja

Auringonkukkaöljy on yksi suosituimmista ruokaöljyistämme. Sen maku on neutraali, ja öljy koostuu lähinnä monityydyttymättömistä rasvoista. Jotta saavutetaan hyvä tasapaino tyydyttymättömien ja monityydyttymättömien rasvojen välillä, monissa margariineissamme käytetään muun muassa rypsi- ja auringonkukkaöljyjen seosta. Auringonkukkaöljy sisältää myös omega-6-rasvaa ja hieman vähemmän omega-3-rasvaa.

 

Pellavansiemenöljy

Runsaasti omega-3-rasvaa

Pellavansiemenöljy sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvoja, ja sitä käytetään tuotteissamme muiden öljyjen ohella hyvän rasvakoostumuksen saavuttamiseksi. Pellavansiemenöljyssä on luontaisesti paljon omega-3-rasvahappoja, jota meidän on saatava ravinnosta, sillä elimistömme ei pysty tuottamaan sitä itse.

 

Palmuöljy

Sano kyllä sertifioidulle ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotetulle palmuöljylle!

Kaikissa Helsingborgin tehtaan valmistamissa margariineissamme käytettävä palmuöljy on ollut vuodesta 2014 lähtien 100%:sti jäljitettävää, sertifioitua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua ja täyttänyt RSPO:n (Round Table on Sustainable Palm Oil) eroteltua palmuöljyä koskevat vaatimukset.

Palmuöljy on kasviöljy, jolla on monia hyviä ominaisuuksia

Palmuöljy on kasviöljy, jota saadaan öljypalmun hedelmästä. Palmuöljy on yksi maailman tärkeimmistä ravintoaineista, ja useimmat meistä käyttävät palmuöljyä sisältäviä tuotteita päivittäin.

  • Palmuöljyllä korvataan kovia rasvoja, eikä se sisällä lainkaan transrasvoja.
  • Palmuöljy sisältää vähemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin maitorasva/voi.
  • Palmuöljy soveltuu erinomaisesti ruoanlaittoon, ja se kestää korkeita lämpötiloja.

Sakean koostumuksen ja neutraalin tuoksun ansiosta se soveltuu erinomaisesti kasviöljypohjaisiin ruokarasvoihin, kuten margariineihin.

“Palmuöljyn boikotoiminen ei ole ratkaisu. Palmuöljy on Aasian tärkein kasviöljy. Me Euroopassa voimme edistää kehitystä vaatimalla, että palmuöljyn on oltava sertifioitua. Jos kaikki eurooppalaiset yritykset boikotoisivat sitä, kukaan ei enää asettaisi vaatimuksia eikä palmuöljyn tuotanto kestävän kehityksen periaatteiden mukaan edistyisi.”
– Maailman luonnonsäätiö (WWF)

Tiesitkö, että palmuöljyyn verrattuna vastaavan auringonkukkaöljymäärän tuottamiseen tarvitaan 8 kertaa, rypsin tuottamiseen 6 kertaa ja soijan tuottamiseen jopa 10 kertaa suurempi pinta-ala?

Korkea tuottavuus pienellä pinta-alalla sekä se, että palmuöljy on tärkeä elinkeino sadoilletuhansille pienviljelijöille etenkin Malesiassa ja Indonesiassa, tekevät palmuöljystä erittäin hyvän öljyn. Palmuöljyn vaihtaminen johonkin muuhun hyötykasviin ei ole kovinkaan hyvä vaihtoehto, sillä tämä lisäisi ympäristökuormitusta ja aiheuttaisi merkittäviä sosiaalisia seurauksia.

Upfield johtaa kehitystä kohti kestävästi tuotettua palmuöljyä

Upfield on työskennellyt jo vuosia aktiivisesti, jotta kaikki palmuöljy olisi sertifioitua ja kestävästi tuotettua. Olemme yksi WWF:n kanssa RSPO:n (Round Table on Sustainable Palm Oil) perustajista. Yhdistyksen tehtävänä on edistää palmuöljyn kestävää tuotantoa sekä määrittää ympäristöä koskevat ja sosiaaliset vaatimukset vastuullisesti tuotettavalle palmuöljylle. Olemme olleet perustamassa myös Global Forest Watch -järjestelmää, jonka tarkoituksena on valvoa ja suojella arvokkaita sademetsiä.

RSPO määrittää vaatimukset kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettavalle palmuöljylle. Yksi tärkeimmistä vaatimuksista on, että tuotantoon ei saada käyttää metsäalueita, joiden ekosysteemi on hauras tai jotka ovat kulttuurisesti tärkeitä paikalliselle väestölle. Muut vaatimukset koskevat torjunta-aineiden käyttöä, kaskiviljelyä sekä erityisesti plantaaseilla ja tuotannossa työskentelevien työoloja.

Flora Normaalisuolainen_kansikuva

Tietoa margariinista

Margariinin valmistaminen on yllättävän yksinkertaista. Terveellisten kasviöljyjen lisäksi valmistuksessa käytetään rasvatonta maitoa ja loraus kirnumaitoa tai vettä.

Kasvipohjaisuus ja ympäristö Flora

Ravinto ja terveys

Flora-margariinit ja ruoanlaittotuotteet ovat helppo ja maistuva tapa auttaa koko perhettä saamaan tärkeitä ravintoaineita, kuten pehmeitä rasvoja ja rasvaliukoisia vitamiineja.

 

Flora Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?

Olemme parhaamme mukaan koonneet näille sivuille tietoa Flora-tuotteista ja maistuvasta arjesta.