Flora normaalisuolainen

Tietoa margariinista

Margariinin valmistaminen on yllättävän yksinkertaista. Terveellisten kasviöljyjen lisäksi valmistuksessa käytetään rasvatonta maitoa ja loraus kirnumaitoa tai vettä. Makua täydentävät suola ja valikoidut aromiaineet.

Pehmeiden rasvojen lähde

Margariini on hyvä pehmeiden rasvojen lähde ruokavaliossa. Flora-margariinit valmistetaan kasviöljyistä: auringonkukka-, soija-, pellava- ja rypsiöljystä.

Sisältää A-, D- ja E-vitamiinia

A-, D- ja E-vitamiinia on saatava ravinnosta, sillä keho ei pysty valmistamaan A- ja E-vitamiinia itse ja D-vitamiiniakin vain tietyin ehdoin (kun keho on alttiina auringon valolle).

  • A-vitamiini: (retinoli) edistää hyvää näköä ja tervettä ihoa.
  • D-vitamiini: (D2-ergokalsiferoli, D3-kolekalsiferoli) edistää luiden, lihasten ja hampaiden lujuutta.
  • E-vitamiini: (tokoferoli) suojelee kehon soluja hapettumisen aiheuttamilta vaurioilta.

20 g margariinia (määrä, jonka saat 3–4 margariinilla voidellun voileivän mukana) sisältää noin 20–30 % päivittäisestä suositellusta A-, D- ja E-vitamiinin määrästä.

Margariini on hyvä energianlähde ja D-vitamiinin lähde.

Margariini sopii myös laihduttajan ruokavalioon

Margariinia suositellaan käytettäväksi leivän päälle myös silloin, kun yrität pudottaa painoa, jotta varmistetaan riittävä pehmeiden rasvojen saanti ruokavaliosta. Rasva itsessään ei lihota, vaan liian suuri energian saanti suhteessa kulutukseen. Rasvan määrä kannattaa kuitenkin pitää kohtuullisena, koska siinä on runsaasti energiaa ja siitä saa helposti ylimääräisiä kaloreita. Levitä leivälle vain sipaisu kasvimargariinia paksun rasvakerroksen sijaan.

 

Erityisruokavaliot

Flora-tuoteperheestä löydät herkullisia vaihtoehtoja myös niille, jotka tarvitsevat erityisruokavalioon sopivia tuotteita. Kaikki Flora-margariinit ovat vähälaktoosisia. Täysin laktoosittomia ja maidottomia ovat Flora laktoositon margariini ja Flora Culinesse juokseva.

Maitoproteiiniallergia

Lehmänmaitoallergiassa oireita aiheuttaa maidon sisältämä proteiini. Allergiaa esiintyy tavallisimmin pienillä lapsilla, mutta useimmille kehittyy vähitellen lehmänmaidon proteiinien sietokyky. Myös aikuisilla voi olla maitoproteiiniallergia, ja joskus allergia vasta alkaa aikuisiällä.

Jotkut saavat yksittäisiä oireita, kun taas toisille kehittyy erilaisia oireiden yhdistelmiä. Reaktiot voivat kestää eripituisia aikoja riippuen siitä, mitä maidon proteiinia henkilö ei siedä.

Hoitona on ruokavalio, johon ei kuulu lainkaan maitoa eikä maitoa sisältäviä elintarvikkeita. Huomaa myös, että jotkut lapset saattavat saada oireita jo siitä, että heidän iholleen joutuu maitotuotteita.

Maitotuotteiden poisjättäminen voi aiheuttaa sen, että saat liian vähän energiaa ja kalsiumia. Kannattaa keskustella ravitsemusterapeutin kanssa ruokavalion täydentämisestä.

Laktoosi-intoleranssi

Laktoosi-intoleranssi merkitsee sitä, ettei keho pysty pilkkomaan laktoosia eli maitosokeria. Laktoosi-intolerantikolta puuttuu entsyymi nimeltä laktaasi, jota on ohutsuolessa, tai sitä on liian vähän.

Laktoosi-intoleranssi ei ole sairaus, vaan yleinen ilmiö monissa maissa. Laktoosin sietämättömyys on siis vaaratonta, mutta oireet ovat usein hankalia. Noin 17 %:lla suomalaisista arvioidaan olevan jonkinasteinen laktaasin vähyys, mutta vain osa heistä saa oireita. Hoitona on laktoosin määrän vähentäminen.

Laktoosia on luonnostaan lehmänmaidossa, minkä vuoksi hoitona on laktoosittomien meijerituotteiden käyttö. Ihmiset sietävät yksilöllisiä määriä laktoosia – useimmat aikuiset sietävät noin 5 g päivässä, kuitenkin useimmiten pieninä erinä päivän mittaan.

Huom! Kookosmaito, lactobacillus, kaakaovoi, voiaromi ja maitohappo (laktaatti) eivät merkitse, että tuotteessa on laktoosia.

Kasvipohjaisuus ja ympäristö Flora

Ravinto ja terveys

Flora-margariinit ja ruoanlaittotuotteet ovat helppo ja maistuva tapa auttaa koko perhettä saamaan tärkeitä ravintoaineita, kuten pehmeitä rasvoja ja rasvaliukoisia vitamiineja.

 

Flora Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?

Olemme parhaamme mukaan koonneet näille sivuille tietoa Flora-tuotteista ja maistuvasta arjesta.